Hírek

Sikeresek az ifjúsági véradások

(2011-02-17)

A hírek általában akkor szólnak véradásról, ha sürgősen nagy mennyiségű vérre van szükség, vagy kritikus szint alá csökken a készlet - ezért most hírt adunk arról is, ha sikereket érünk el.

Több iskolában és kollégiumban is sikeres véradásokat tudhat maga mögött a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete.

A közelmúltban több olyan véradás is terven felüli eredményt hozott, amelyeket középiskolákban vagy középiskolai kollégiumokban rendezett a Vöröskereszt és az Országos Véradó Szolgálat kaposvári állomása. A Munkácsy Mihály Gimnáziumba több év után tért vissza véradással a két szervezet, a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban pedig most rendeztek először ilyen eseményt. A fiatalok között voltak olyanok, akik először nyújtották segítségre karjukat, de olyanok is akadtak, akik esetleg már másik helyszínen belekóstolhattak a véradás rejtelmeibe és érzésébe. Aki először jött, azt többnyire tanárai vagy már véradó társai tudták meggyőzni, szép és követendő példát nyújtva a társaságnak. Volt olyan tanuló, aki elmondta: először a kíváncsiság vezette, a második véradására már előre készült. A véradást lebonyolító dolgozók mindenkinek felhívják a figyelmét, hogy a véradás napján több folyadékot fogyasszanak, és rendese étkezzenek - ennek köszönhetően aki már nem „kezdő", tudatosan elkerülheti azt, hogy kiszűrjék a vizsgálatok során.

A Magyar Vöröskereszt és az OVSZ kiemelten kezeli az ifjak véradásra nevelését - ennek a munkának pedig talán lassan beérik a gyümölcse, hiszen az említett két véradáson számos 18 év körüli fiatal csatlakozott a véradók népes és méltán büszke táborához.

Közelgő véradásainkról ITT tájékozódhatnak.

A kategória további hírei

Mikulás a CSÁO-ban (2014-12-08)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

22

hétfő

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Ezt követő időpont:
Április 23. (kedd)

  • 7500 Nagyatád, Dózsa György u. 13. - 09:30-15:00
    KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium
  • 8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u 201/D. - 12:00-14:30
    Suprajit Hungary Kft.

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020