Hírek

A hőségben plusz vizet kapnak a véradók a Magyar Vöröskereszt véradásain

(2012-07-04)

Plusz ásványvízzel segíti véradásain a Magyar Vöröskereszt a véradók folyadékpótlását a hőségriadó idején. A fél literes ásványvizeket a Coca-Cola Magyarország ajánlotta fel.


Itt a nyár, a szabadságolások időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt - ezzel a szlogennel szólít véradásra a Magyar Vöröskereszt a nyári hónapokban. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a hétköznapok mellett, a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon is. Így ma 14 és 18 óra között az EFOTT-on, július 19-én és 20-án a rakamazi Hegyalja Fesztiválon, július 26-án és 27-én pedig Debrecenben, a Campus Fesztiválon.


A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím-és TAJ-kártya is.


A kánikulában nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, ez kiemelten igaz a véradókra. Ezért a Magyar Vöröskereszt a Coca-Cola Magyarország jóvoltából plusz ásványvízzel segíti a véradók folyadékpótlását a hőségriadó idején.


A Coca-Cola Vállalat globális stratégiai partnere a Vöröskeresztnek, ezért természetes, hogy vállalatunk itthon is segíti a legnagyobb országos karitatív szervezet munkáját. A múlt héten a nagy hőségre való tekintettel 20 000 palack NaturAqua ásványvizet bocsájtottunk a Magyar Vöröskereszt rendelkezésére, amelyet elsősorban a véradók kapnak országszerte, hogy a véradás után a megfelelő folyadékpótlásuk biztosított legyen. A nyári szezonban egyébként már a szervezet balatoni elsősegélynyújtói is kaptak tőlünk ásványvizet. Minden esetben szívesen állunk a Magyar Vöröskereszt rendelkezésére, amikor a társadalom szempontjából hasznos tevékenységük hatékonyabb végzéséhez a Coca-Cola hozzá tud járulni - mondta Andok Ágnes a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője.


Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

19

péntek

  • 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. - 08:30-11:30
    Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Ezt követő időpont:
Április 22. (hétfő)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020