Hírek

Aktív Állampolgárságért elismerés a Magyar Vöröskeresztnek

(2012-10-02)

Kiemelkedő és példamutató szociális tevékenységéért, a véradásszervezés, a katasztrófa-segélyezés és mentés területén végzett tevékenységéért az Amerikai Nagykövetség ’Aktív Állampolgárságért’ elismerésében részesült a Magyar Vöröskereszt.

Szeptember 28-án, pénteken az Egyesült Államok budapesti misszióvezető-helyettese, Timothy A. Betts a nagykövetség Aktív Állampolgárságért oklevelét adományozta a Magyar Vöröskeresztnek kiemelkedő és példamutató szociális tevékenységéért, a véradásszervezés, a katasztrófa-segélyezés és mentés területén végzett tevékenységéért.

„Eddigi magyarországi tartózkodásom során szerencsém volt látni, hogyan lendül akcióba a Magyar Vöröskereszt katasztrófa esetén. Tanúi lehettünk annak, hogyan segített a Magyar Vöröskereszt az árvíz és iszapkatasztrófa után, és rendkívül nagyra értékeljük és támogatjuk a Magyar Vöröskereszt véradásszervező tevékenységét, amelyben a nagykövetség immár hagyományosan részt is vesz, mint legutóbb néhány héttel ezelőtt, szeptember 11-e évfordulóján. Ám az anyagi segítségnyújtáson túl, a mozgalom nagy sikere abban rejlik, hogy egyéneket és közösségeket tud bevonni közösségi tevékenységekbe. Tudom, hogy az egyik ilyen program, amelyre Önök joggal büszkék, a Magyar Vöröskereszt Hétcsoda élménytábora, mely az Ifjúsági Vöröskereszt égisze alatt működik és különböző hátterű és kultúrájú gyermekeknek kínál közös élményt, hogy elősegítse a különbözőségek áthidalását és a megértést és toleranciát. Ez a program is nagyban támaszkodik olyan vállalati szponzorok jóindulatára, akik osztják a Magyar Vöröskereszt és önkénteseinek céljait és vízióját” – emelte ki beszédében Timothy A. Betts az Egyesült Államok budapesti misszióvezető-helyettese.

Az oklevelet Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója vette át. „Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra az Amerikai Nagykövetség elismerése” – mondta el a humanitárius szervezet elnöke. A főigazgató pedig a követség, véradás területén tett példamutató vállalását hangsúlyozta. Mint mondta: „A 2001. szeptember 11-i, amerikai terrortámadások évfordulója alkalmából az Amerikai Nagykövetség és a Magyar Vöröskereszt évek óta véradást szervez az áldozatokra emlékezve, a Nemzeti Szolgálat és Emlékezés napjának tiszteletére. A véradáson minden alkalommal részt vesz Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet is, aki véradásával példát mutat mindannyiunk számára.”

Az Amerikai Nagykövetség 2012-ben az Aktív Állampolgárság Évét (http://hungarian.hungary.usembassy.gov/active_citizenship.html) ünnepli. Az Amerikai Nagykövetség oklevéllel ismeri el azoknak a civil szervezeti és vállalati vezetőknek, aktivistáknak a munkásságát, akik különböző területeken tevékenyen járulnak hozzá közösségeik fejlesztéséhez.

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

 

Kapcsolódó képek:

Fotó: Németh Attila - US EmbassyFotó: Németh Attila - US Embassy

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

19

péntek

  • 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. - 08:30-11:30
    Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Ezt követő időpont:
Április 22. (hétfő)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020