Hírek

Elismerését fejezte ki a magyar embereknek a Nemzetközi Vöröskereszt elnöke

(2013-09-02)

Budapest, 2013. szeptember 2. - A Magyar Vöröskeresztnél tett látogatást szeptember 2-án a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) elnöke, Tadateru Konoé.

Tadateru Konoé, a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) elnöke először a Magyar Vöröskereszt budapesti központjába látogatott el, ahol betekintést nyert a magyar nemzeti társaság működésébe és megismerkedett annak vezetőivel és önkénteseivel.

Az IFRC elnöke elismerését fejezte ki, hogy a Magyar Vöröskereszt több mint negyvenezer önkéntessel vesz részt a közösségek szolgálatában. „Legyen szó szociális segítségnyújtásról, a véradások szervezéséről, elsősegélynyújtásról, egy katasztrófahelyzetről a Magyarországon élők és adott esetben más országok polgárai is számíthatnak a Magyar Vöröskereszt segítő tevékenységére" - tette hozzá Tadateru Konoé. A világ legnagyobb humanitárius szervezetének vezetője köszönetét fejezte ki, a magyar emberek együttérzéséért, hogy a Japán földrengés és szökőár károsultjai számára a Magyar Vöröskereszten keresztül jutatták el adományaikat a Japán Vöröskeresztnek. Mint mondta, a vörösiszap katasztrófát követően a Magyar Vöröskereszt is kiemelkedő adományban részesült a Japánban élő közösségek, a Japán Nagykövetség és a magyar-japán baráti társaságok részéről.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a rendszerváltás óta most először látogat el hazánkba a Nemzetközi Vöröskereszt elnöke" - emelte ki Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke. „Fontos pillanat ez a Magyar Vöröskereszt életében, mint ahogy az is az volt, amikor a Nemzetközi Vöröskereszt Európai Zónairodája Budapestre helyezte székhelyét. A Magyar Vöröskereszt a világ 187 országában működő Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjaként, követve a nemzetközi jó gyakorlatokat és figyelembe véve a hazai sajátosságokat reagál a kialakuló humanitárius kihívásokra."- tette hozzá a Magyar Vöröskereszt elnöke.

Tadateru Konoé Magyarországon tartózkodása alatt találkozik a magyar kormányzat képviselőivel is. A világ legnagyobb humanitárius szervezetének elnökét fogadta a Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselője.

Idén 150 éves a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC), ennek apropóján Tadateru Konoé, az IFRC elnöke több európai nemzeti társasághoz - így a Magyar Vöröskereszthez - is elment. A látogatás abból a szempontból is rendkívüli jelentőséggel bír, hogy a rendszerváltás óta most először fordult elő, hogy a Vöröskereszt első számú vezetője Magyarországra jött.

Az elnök magyarországi tartózkodását követően Lengyelországba utazik, ahol egy kerekasztal beszélgetésen vesz részt.

 

A kategória további hírei

Véradók Napja (2011-11-15)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

02

kedd

  • 8655 Som, Kossuth L. u. 5. - 14:00-16:30
    Közösségi Ház

Ezt követő időpont:
Április 03. (szerda)

  • 8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 49. - 10:30-12:30
    Hotel Residence
  • 8613 Balatonendréd, Szabadság u. 8. - 14:00-16:30
    Faluház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020