Hírek

Szombathelyi sikerek az Országos Csecsemőgondozási Vetélkedőn

(2016-06-08)

Ezúttal Kaposváron gyűltek össze az ország legügyesebb csecsemőgondozó fiataljai. Az általános és középiskolás kategóriában is szombathelyi győzelem született.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjére június 4-én került sor Kaposváron.

Az általános iskolás kategóriában 16, a középiskolás kategóriában 13 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium lett, a második helyen a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, míg a harmadik helyen a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola végzett. Az általános iskolások közül a szombathelyi Gotthard Jenő Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola lett. A berzencei Kavulák János Általános Iskola csapata a 14., a Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium triója a 7. helyen zárt.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

A verseny főtámogatója, a Coca-Cola Magyarország volt. A vállalat jóvoltából a 87 ifjú versenyző egy speciális állomás keretében ismerkedhetett meg a csecsemő és kisgyermek újraélesztés szakmai hátterével, és az újraélesztést oktatási fantomon gyakorolhatták. A Coca-Cola gyümölcslével és ásványvízzel is gondoskodott a résztvevők folyadékpótlásáról. A résztvevők ajándékához a Szerencsi Bonbon Kft. és a Mester Kiadó Kft. is hozzájárult, az EMOS HU Kft. pedig Magyar Vöröskereszt saját márkás termékekkel ajándékozza meg a legsikeresebb versenyzőket. A Kaposvári Szakképzési Centrum és Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskolája a rendezvényhelyszín térítésmentes biztosításával, a Marázplast Háztartási Áruház pedig eszközökkel segítette a verseny megrendezését. A Tourinform Kaposvár ingyenes városnézéssel és idegenvezetéssel kedveskedett a résztvevőknek.


Képekért kattints ide!

 

A kategória további hírei

Felhívás (2013-02-15)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

19

péntek

  • 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. - 08:30-11:30
    Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Ezt követő időpont:
Április 22. (hétfő)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020