Rólunk írták

Átadták a hajléktalanok rendelőjét

(2008-05-15)

 

Átadták a hajléktalanok rendelőjét
2008.05.15 13:56

Orvosi rendelőt adtak át ma a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási központban. Az intéztményt fenntartó helyi Vöröskereszt igazgatója Sótonyi Tiborné elmondta: régi problémája oldódott meg ezzel az utcán élő 300 hajléktalannak.

A kaposvári hajléktalanok eddig bizonytalan háziorvosi ellátása rendeződött megnyugtatóan azzal, hogy a múlt év augusztusában átadott hajléktalangondozási központban ezentúl háziorvosi rendelő is működik.


Szita Károly polgármester a rendelő ünnepélyes átadásán emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati és uniós támogatással 250 millió forintból kialakított hajléktalangondozási központ egyike a legkorszerűbbeknek az országban.


Az ellátásra a város önkormányzata a Magyar Vöröskereszt kaposvári szervezetével kötött ellátási szerződést, amely vállalta: oktatással, átképzéssel is segítik az itt élő embereket, hogy ismét munkához jussanak.


A most átadott rendelőben heti öt napon át részesülhetnek háziorvosi ellátásban a hajléktalanok - közölte Sótonyi Tiborné, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének igazgatója. A finanszírozását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár biztosítja.


A hajléktalanok gondozási központjában félszáz fedél nélküli számára tudnak szállást biztosítani, a nappali ellátást és étkezést százan vehetik igénybe. A felmérések szerint Kaposváron hozzávetőleg 300 hajléktalan él.


MTI/ Sz. É.

 

http://www.n-joymagazin.hu/index.php?inc=anyag&RovatID=9&AnyagID=1987

 

 

 

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

júl.

04

hétfő

  • 8700 Marcali, Orgona u. 2. - 11:00-17:00
    Civilek Háza

Ezt követő időpont:
Július 05. (kedd)

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020