Rólunk írták

Elsősegély a sportcsarnokban

(2009-05-13)

Somogyi Hírlap 2009. május 13. Meiszterics Eszter

Sokan nem tudják, mihez kezdjenek egy közlekedési baleset láttán. A somogyi diákok közül hatvanan azonban, biztosan tudnának segíteni a bajban.

Sürgősségivé változott a kaposvári sportcsarnok szerdán délelőtt. Elsősegély dobozos diákok lepték el a helyiségeket, súlyos eseteket láttak el a diákok. Agyrázkódásos beteget és hasi sérültet is diagnosztizáltak a megyei elsősegélynyújtó versenyen, melyen tizenkét csapat és hatvan tanuló bizonyította hozzáértését. A spontán baleseteket szakképzett imitátorok adták elő, előkerültek a kötszerek és még művér is folyt a nagy szerepjáték közepette.


Gyarmati László főszervezőtől, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének sajtóreferensétől megtudtuk: ezúttal öt állomáson kellett megfelelniük a diákoknak, autóbaleset, rablótámadás és munkahelyi baleset áldozatainak nyújtottak elsősegélyt, emellett újraélesztésből is vizsgáztak, valamint elméletből is számot adtak tudásukról.

 

Az általános iskolák közül a balatonlelleiek csapata, míg a középiskolák közül a kaposvári Noszlopy közgazdasági szakközép diákjai jutottak tovább a május 22-24-i zánkai országos döntőre, de velük tart a Gyakorló gimnázium végzőseiből álló felnőtt csapat is.

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

máj.

24

kedd

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Ezt követő időpont:
Május 25. (szerda)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. tér 1. - 13:00-16:00
    Kapos Hotel (Lions Club)
  • 7562 Segesd, Teleki u. 2. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020