Rólunk írták

Újabb gyárbezárás, elbúcsúzott a Henkel Barcstól

(2009-10-16)

Somogyi Hírlap 2009. október 16. Jeki Gabriella

Tizenegy év után elbúcsúzott Barcstól a Henkel építési kemikáliákat gyártó üzeme. 1998 óta egészségügyi, kulturális és oktatási kapcsolatokat alakítottak ki az intézményekkel, mondta Plecskó Ferenc egykori gyárigazgató. Hozzátette: most tőlük és a város lakóitól búcsúznak. Megköszönve a sok segítséget több mint ötmillió forint értékű terméket adnak át.

A csomag mosó-, tisztító- és tisztálkodási szereket tartalmaz, melyeket a Vöröskereszt helyi szervezete oszt szét a rászoruló, szociális intézmények és szervezetek között.
- Megtiszteltetés, hogy mi továbbíthatjuk ezt az ajándékot – köszönte meg az adományt Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Csaknem 1200 családnak okoz majd örömöt a jövő héten. Sok olyan gyár kellene, amelyik gondol a rászoruló, éhező és szegény emberekre.

A Henkel 130 éves múlttal rendelkező multinacionális nagyvállalat. Az utóbbi néhány év recessziója és a cég globális elképzelései úgy alakultak, hogy 2008 elején a barcsi gyár bezárásáról vagy értékesítéséről döntöttek. Október elsejétől az MPF Holding 15 munkatárssal vette át az üzemet.

- Harmincheten dolgoztak itt évek óta, közülük sajnos huszonegyet kénytelenek voltunk elbocsátani – tájékoztatott Gera Csilla, a Henkel HR-igazgatója. – A sikeres tárgyalásoknak köszönhetően azonban tizenöten továbbra is Barcson dolgozhatnak, számukra további három évre garantált a megélhetés, hiszen eddig vállalta az új tulajdonos a termékek  gyártását. A többi dolgozó egyénre szabott juttatáscsomaggal búcsúzott.

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

24

szerda

  • 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. - 10:00-17:30
    Művelődési Ház
  • 8719 Böhönye, Fő u. 47. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Április 25. (csütörtök)

  • 8624 Balatonszárszó, Szóládi u. 20. - 13:30-16:30
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020