Rólunk írták

Nekik is nagyon nehéz, mégis szívesen adtak

(2009-12-22)

Somogyi Hírlap 2009. december 22. Jakab Edit

Az, hogy karácsony közeledtével a legkülönbözőbb szervezetek gyűjtenek a rászorulóknak, szerveznek jótékonysági akciókat, ma már nem ritkaság. Kedden azonban szokatlan helyszínre hívták a Vöröskereszt képviselőit: a kaposvári börtönbe.

 

A kaposvári börtön fogvatatottjai elhatározták, hogy gyűjtést szerveznek a rászorulóknak. 586 darab, összesen mintegy hatvan kiló konzervet adtak át a segélyszervezetnek, hogy azt szegény családokhoz juttassák el.

Az átadáson a fogvatartottak a Bibliát idézték, Szent Pál apostol szavait: „Most az ő szükségüket a ti bőségetek enyhíti, hogy majd az ő bőségük nektek szolgáljon szükségetekben segítségül.”

 

Nagy István, a börtön parancsnoka azt mondta: nagyra értékeli ezt a fogvatartotti kezdeményezést, azt, hogy segíteni szeretnének a rászorulókon, úgy, hogy maguk is nagyon nehéz helyzetben vannak, karácsonykor különösen nehéz számukra a bezártság. Ennek ellenére gondoltak másokra.

 

– Volt, aki a napi étkezéshez kapott konzervet tette félre, volt, aki az otthonról kapott csomagból félretett és el nem fogyasztott konzerveket ajánlotta fel – tette hozzá a börtön parancsnoka. A börtönparancsnok úgy vélte: nem az a fontos, hogy mennyi gyűlt össze, ennek az adománynak az eszmei értéke, ami igazán jelentős.

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

máj.

24

kedd

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Ezt követő időpont:
Május 25. (szerda)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. tér 1. - 13:00-16:00
    Kapos Hotel (Lions Club)
  • 7562 Segesd, Teleki u. 2. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020