Hírek

Kaposváriak és kadarkútiak képviselik Somogyot

(2010-05-20)Véget értek a felmenő rendszerű ifjúsági versenyek területi és megyei fordulói Somogyban. A csecsemőgondozási versenyen a megyei döntőn 11 csapat vett részt. Az általános iskolás korcsoportban a már rutinnal rendelkező Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola hármasa lett a győztes (felkészítő: Sudár Viktória), megelőzve a Somogyudvarhely és a nagyatádi Babay Általános Iskola csapatát. A középiskolás kategóriában az a kaposvári Munkácsy Gimnázium-trió győzött (felkészítő: Fésüsné Kiss Ágnes), amely tavaly még általános iskolás korosztályban az egész ország mezőnyét maga mögé utasítva nyerte a miskolci döntőt. A második helyen a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium, a harmadikon a szintén kaposvári Építő-, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium csapata végzett. 

A megyei elsősegélynyújtó versenynek a kaposvári Városi Sportcsarnok adott otthont, és a résztvevő 15 csapat közül több esélyest is felvonultató, erős viadalon három kategóriában lehetett küzdeni az országos fináléba kerülésért. A felnőtt csapatok között a kadarkúti Jálics Ernő Szakképző Iskola csapata (felkészítő: Palkovics Jánosné) megelőzte a kaposvári Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola ötösét. A középiskoláknál a másik sorozathoz képest fordult a kocka: a két nagy gimnázium csatájából a Táncsics került ki győztesen (felkészítő: dr. Tamásné Pap Edit) a Munkácsy és a Balatonlelle előtt. Az általános iskolák versenyében a kaposvári Honvéd utcai Tagiskola csapata (felkészítő: Péter Balázsné) meggyőző fölénnyel érdemelte ki a továbbjutást a kaposvári Gyakorló Általános Iskolát és a Balatonlellei Általános és Zeneiskolát megelőzve. Az elsősegélynyújtó versenyen összesen 36 csapat indult Somogyban, a sorozat körülbelül 390 embert (versenyzők, felkészítők, imitátorok, zsűritagok, szervezők, segítők) mozgatott meg megyeszerte.

Az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt és Találkozót 2010. május 28-30. között a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban, az Országos Csecsemőgondozási Versenyt 2010. június 4-6. között Miskolcon rendezi a Magyar Vöröskereszt. Somogy megyét a kategóriák győztes csapatai képviselik majd. 

A kategória további hírei

Felhívás (2013-02-15)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

júl.

04

hétfő

  • 8700 Marcali, Orgona u. 2. - 11:00-17:00
    Civilek Háza

Ezt követő időpont:
Július 05. (kedd)

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020