Munkaerőpiaci

 

Szolgáltatói Akkreditációs Tanúsítványunk:

Szolgáltatói Akkreditációs Tanúsítvány »

 

Egyéni tanácsadások:

- A foglalkozási rehabilitációs információnyújtás keretében a tanácsadók az ügyfelek számára széleskörű tájékoztatást nyújtanak a munkaerő-piaci intézményrendszerről és szereplőkről, a jogszabályi környezetről, a munkát keresőknek nyújtható támogatások, képzések és szolgáltatások lehetőségeiről és az igénybevétel feltételeiről.

- A foglalkozási rehabilitációs tanácsadás során a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitáció, munkaerő-piaci integráció és munkába állás elősegítése és munkában tartása valósul meg.

 

A tanácsadást két részre oszthatjuk:

a) A foglalkozási rehabilitációs munkatanácsadás során a tanácsadó felméri a munkaerő-piaci adottságokat, készségeket és képességeket, segíti az elhelyezkedést akadályozó körülmények feltárását és megszüntetését, valamint az ügyféllel közösen meghatározza a foglalkozási rehabilitációs folyamat lépéseit és célját egy egyéni fejlesztési terv elkészítése során.

b) A foglalkozási rehabilitációs álláskeresési tanácsadás során a tanácsadó hozzásegíti a megváltozott munkaképességű állást kereső személyt a megmaradt képességekkel, a korábbi munkaerő-piaci előzményekkel összeegyeztethető reális célok megtalálásához, megosztja vele az álláskereséshez szükséges ismereteket, felkészíti az eredményes álláskeresésre, az állásfeltárás során a célnak megfelelő munkaadókat keres fel.

- A foglalkozási rehabilitációs célú pályatanácsadás során a tanácsadó elősegíti a pályaválasztás, a pályamódosítás megvalósítását, a megfelelő pályaterv és képzési cél meghatározását. Segítséget nyújt a pályamódosítást, vagy pályaválasztást célzó továbbtanulási lehetőségek kiválasztásában.

- A foglalkozási rehabilitációs mentori szolgáltatás során megvalósul a képzésben részesülők benntartásának segítése, a lemorzsolódás elkerülése, a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés elősegítése, a betanítás, a munkahelymegtartás segítése, az utókövetés, valamint az egyéni rehabilitációt támogató, segítő szolgáltatások szervezése, az életvitelt, munkavállalást segítő eszközök hozzáférésének szervezése a mentor által.

A munkaadók részére nyújtható szolgáltatások:

- A rehabilitációs foglalkoztatási tanácsadás, amelynek keretében információnyújtással, információközvetítéssel és kapcsolatépítéssel, valamint együttműködést elősegítő tevékenységekkel a tanácsadó hozzájárul az adott térségben, településen a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzetének javításához, a gazdasági élet résztvevői közötti együttműködés kialakulásához.

- A foglalkozási rehabilitációs célú érzékenyítés, amelynek keretében a tanácsadó felkészíti a munkaadót a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására, beillesztésére, sikeres foglalkoztatásuk elősegítésére.

A foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés, amely a munkát kereső megváltozott munkaképességű személyek és a munkaadók találkozását segíti elő, annak érdekében, hogy közöttük foglalkoztatásra irányuló jogviszony jöjjön létre.

 

Elérhetőségeink:

Szolgáltatásainkhoz való hozzájutás módja a következő:

Személyesen  Kaposváron (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 8.) az ügyfélfogadási rend a következő (időpontegyeztetés szükséges):

H, Sz, P: 9-13

K, Cs: 13-15

Személyesen Csurgón (8840 Csurgó, Kossuth L. u. 1.) K, Cs 9-12 (időpontegyeztetés szükséges)

Személyesen Tabon (8660 Tab, Kossuth L. u.79.) H, Sz 9-12 (időpontegyeztetés szükséges)

 

Személyes találkozások időpontjait telefonon előre szükséges egyeztetni.

 

Telefonon a következő elérhetőségeken lehet időpontot egyeztetni az összes helyszín esetében:

06-82-310-133

 

E-mailben a következő elérhetőségeken lehet időpontot kérni illetve a  tanácsadókat keresni:

somogymegye@voroskereszt.hu

 

Következő véradás

jún.

17

hétfő

  • 8700 Marcali, Ziehl-Abegg u. 1-2. - 12:00-15:00
    ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft.

Ezt követő időpont:
Június 18. (kedd)

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 11:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020