TÁMOP 5.5.2

ÚSZT 3

 

Önkéntes Centrum Somogy megyében


A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete a projekt keretében létrehoz Kaposváron egy megyei önkéntes centrumot, mely centrumhoz a megye 7 pontján működtet információs pontokat. Ezeken a helyszíneken folyik az önkéntesek toborzása, tájékoztatása, motiválása, a fogadó szervezetek felkutatása, felkészítése, intézmények bevonása az önkéntes programokba.

A projekt megvalósítása során együttműködünk az A komponens nyertesével, helyzet -és igényfelmérést végzünk, saját honlapunkon alportált alakítunk ki az önkéntesség megyei terjesztésére, egységes nyilvántartást vezetünk, megyei médiakampányt szervezünk.

A projekt eredményeként 18 hónap alatt 600 önkéntes kerül kiközvetítésre, akik 4800 munkaórát dolgoznak le. Együttműködési megállapodást kötünk legalább 15 önkormányzattal illetve azok intézményeivel.

A projekt megvalósítása során 2 nagyobb és számos kisebb tájékoztató és az önkéntességet megerősítő rendezvényt szervezünk.

A projekt során megvalósított fórumok, workshopok, kutatások eredményeképpen nagyobb rálátásunk lesz a megyei civil szervezetek, intézmények, önkormányzatok humán erőforrás és infrastrukturális helyzetére.

Pontosan szembesülhetünk a települési és kistérségi aktuális, esetenként akut társadalmi problémákkal, melyekre részben megoldást kínál a jelen pályázati projektben felvállalt, önkéntes munkavégzés társadalmi hajlandóságának erősítése. A további működésünk során, az újonnan megismert információkra, kutatási eredményekre, e projektben felmért megyei helyzetre alapozva készítjük jövőbeni pályázatainkat, hogy továbbra is minél hatékonyabban segíthessük a támogatást igénylő, leendő önkénteseket és rászoruló fogadó szervezeteket.

Kiemelt jelentőséggel bír a sok új információ, hiszen mint kiterjedt civil tevékenységet ellátó szervezet, kötelességünk naprakésznek lenni a civil szektor minden területén.

A működési elveinkben eddig is kiemelt helyen szerepelt az önkéntes programok felkarolása, megvalósítása, a képzések, és a megyei települések rendezvényeinek keretein belül.

Az önkéntesek és fogadásukra vállalkozó szervezetek felkutatásának következményeként a civil adatbázisunkat növelhetjük, tovább aktualizálhatjuk, ezáltal a szolgáltatásainkat igénybe vevőknek tudunk értékes információkat elérhetővé tenni.

A térségi decentrumok létrehozásával, az eddigi munkánkat a jövőben hatékonyabban végezhetjük, hiszen a helyi specialitásokat ismerő hálózat kerül kialakításra.

Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a pályázati projekt megvalósításával, munkatársainknak és együttműködő partnereinknek szakmai továbblépést biztosítunk, mely a munkaerő-piaci helyzetüket erősíti.


Projekt megvalósítás: 2011 - 2012.

Költségvetés: 26 985 400 Ft

 

infoblokk

 

Következő véradás

ápr.

24

szerda

  • 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. - 10:00-17:30
    Művelődési Ház
  • 8719 Böhönye, Fő u. 47. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Április 25. (csütörtök)

  • 8624 Balatonszárszó, Szóládi u. 20. - 13:30-16:30
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020