Események

Karácsonyi ünnepség a „Nyitott Kapu” Hajléktalan Gondozási Központban

(2009-01-09)

Az elmúlt évek hagyományait folytatva 2008. december 24-én délelőtt 10 órakor köszöntötte lakóit a kaposvári hajléktalan-ellátó intézmény. A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete által 2008. január elejétől működtetett „Nyitott Kapu" Hajléktalan Gondozási Központ előd-intézményéhez hasonlóan Szenteste napjára tűzte ki az ünnepség időpontját. Az intézmény dolgozói és vezetői minden évben apróbb meglepetésekkel szolgálnak a város és városkörnyék hajléktalan embereinek, idén is körülbelül 100 csomagot osztottak szét közöttük. Ezek többnyire élelmiszert, édességet, szaloncukrot tartalmaznak, de az adományoknak köszönhetően jutott új ruha is a rászorulóknak ezen a télen is.

Gulyás János intézményvezető elmondta: a lakók mindig várják az ünnepséget. Sokaknak gyermekkori emlékeit idézi fel az összejövetel; akik intézetben nőttek fel, azoknak pedig nem szokatlan, sőt, nagyon is várt dolog a 24-i esemény.

A Déryné Vándorszíntársulat 8 éve minden évben egy 20-25 perces műsorral szórakoztatja az ünnepség résztvevőit - ők idén is ezzel az adománnyal járultak hozzá az ünnep szebbé tételéhez. A műsor a legtöbb résztvevő szemébe könnyeket csalt - Török Tamás társulatának megható összeállítása méltó volt az ünnephez, a hangulathoz.

Ami az idei esztendőben különösen nagy ajándéknak számít az intézmény részére: az Indesit Company Magyarország Kft. egy vadonatúj mosógépet adományozott a „Nyitott Kapu" Hajléktalan Gondozási Központnak.

 

A kategória további hírei

BÁZISISKOLA AVATÁSOK (2007-10-26)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

29

hétfő

  • 8700 Marcali, Orgona u. 2. - 11:00-16:00
    Civil Szervezetek Háza

Ezt követő időpont:
Május 02. (csütörtök)

  • 7400 Kaposvár, Füredi u. 146/A. - 9:00-15:00
    Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020