Hírek

Csalók is gyűjtenek a Vöröskereszt nevében!

(2010-10-08)

 

Csalók gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt nevében.

Három honlapon is a szervezet nevével visszaélve gyűjtenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára. A Magyar Vöröskereszt ezúton szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy csak a saját honlapján a www.voroskereszt.hu oldalon szereplő információk a valósak. A szervezet az ügyben megtette a megfelelő jogi lépéseket.

Az interneten keringő üzenetben a következő szerepel:

„A HN (HungarianNetwork.Com) nemzetkozi magyar-halo tagjai, valamint egyeb tamogatok es joszandeku csatlakozok szervezeseben gyujtest szervezunk a Magyarorszagi "voros-iszap" katasztrofa aldozatainak megsegitsegere. Megkernenk minden joszandeku adakozot es szponzort, koztuk elsodlegesen a kulfoldi-magyar szarmazasu es/vagy kulfoldon elo magyar hazafiakat, hogy onzetlen hozzajarulasaikat mielobb juttassak el a Nemzetkozi Magyar Voroskereszt cimere a kovetkezo web oldalak barmelyiken:

...

A honlapra erve a harom cimeres jel talalhato (Piros-Feher-Zold tonussal), melyeken kattintva EUROBAN, US DOLLARBAN es FORINTBAN nyujthatok be adomanyok bank vagy hitelkartya segitsegevel. A honlapon az "ABOUT" es "PROGRAMS" menupontokon szinten benyujthatok az adomanyok egy biztonsagos online befizetesi modon a legnagyobb es legismertebb online fizetesi es tamogatasi rendszeren keresztul, a PAYPAL segitsegevel.

Fontos informacio, hogy a szervezokhoz nem jut el es a rendszereinken nem is megy keresztul semmilyen fontos hitel/bank kartya informacio, melyek teljes egeszeben az eBAY tulajdonaban allo PAYPAL biztonsagos online szolgaltatasan at vannak futtatva.

Mindenkinek elore is koszonjuk az onzetlen hozzajarulasat!

Udvozlettel:

Magyar Halo

A fo szponzorok mellett a jelentos adomanyokkal hozzajarulo maganszemelyeket kulon is megemlitjuk tamogatasi leveleinkben es egyeb, a temaval kapcsolatos tovabbi hirekben es musorokban!

Nemzetkozi Magyar Voroskereszt

SEGITS HOGY SEGITHESSUNK!

A Magyar Vöröskereszt ezúton szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy csak a saját oldalán a www.voroskereszt.hu-n szereplő információk valósak! A Magyar Vöröskereszt országos gyűjtést csak a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámán, illetve a minden hálózatból elérhető 1749-es segélyvonalon indított a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára.

A Somogy megyei szervezet hivatalos honlapján, a www.mvksomogy.hu oldalon szintén a valós adatok szerepelnek, kiegészítve a megyei szervezet bankszámlaszámával is.

Az interneten keringő levélben és az illegális honlapon szereplő, a Magyar Vöröskeresztre hivatkozó gyűjtés keretében utalt adományok nem a szervezethez és a károsultakhoz jutnak el! A levélben a Magyar Vöröskereszt neve és emblémája mellett a Magyar Televízió és a Magyar Rádió nevével is visszaélnek az illegális site készítői. A két médiumot szervezetünk már értesítette.

A Magyar Vöröskereszt az ügyben megtette a megfelelő jogi lépéseket!

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

19

péntek

  • 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. - 08:30-11:30
    Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Ezt követő időpont:
Április 22. (hétfő)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020