Hírek

Somogy csapatai készen állnak az országos versenyekre

(2011-05-11)


Lezajlottak a megyei versenyek is a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű vetélkedőiben. A csecsemőgondozási viadalon 9, az elsősegélynyújtó versenyen 18 csapat küzdött a továbbjutást érő győzelemért.


A PTE-ETK Kaposvári Képzési Központjának vendéglátásával megrendezett megyei csecsemőgondozási versenye 7 általános iskola és 2 középiskola csapat mérte össze tudását. Az egy elméleti és 3 gyakorlati feladatból álló viadalból végül a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola (Kiss Fanni, Molnár Anna és Kandikó Lídia, felkészítő: Sudár Viktória) és a szintén kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium (Baksa Manuéla, Orosz Zsuzsa, Kovács Beatrix, felkészítő: Fésüsné Kiss Ágnes és Mázsárné Hiller Erika) csapat került ki győztesen, és jutott tovább a 2011. június 3-5. között rendezendő budapesti országos versenyre.


Az elsősegélynyújtó megyei versenynek a Kaposvári Városi Sportcsarnok és Létesítményei biztosította a helyszínt. Itt három kategóriában összesen 18 csapat próbált szerencsét, végül az általános iskoláknál itt a Katolikus Általános Iskola tudott diadalmaskodni (Godó Viktória, Bencs Fruzsina, Hahóti Virág, Kiss Fanni, Szován Sára, felkészítő: Sudár Viktória és Kisiván Csaba). A középiskolások közül a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola csapata volt a legeredményesebb (Csörsz Máté, Weisz Gergő, Keszericze András, Gerse Réka, Horváth Kitti, felkészítő: Farkas Noémi), míg a felnőtt csapatok közül az iharosberényi Életmentő Géz&gúzok (Ledniczky Miklósné, Zámbó Dóra, Herbai Gréta, Horváth Zoltánné, Ledniczky Mónika) ötöse érdemelte ki, hogy utazhat a 40. Országos Elsősegélynyújtó Versenyre, aminek az elmúlt esztendők után ismét a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum adhat otthont.

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

okt.

26

kedd

 • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
  Kórház-Vérellátó
 • 8654 Ságvár, Fő u. 16. - 16:00-18:00
  Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Október 27. (szerda)

 • 7563 Somogyszob, Kossuth u. L. 29. - 13:00-16:00
  Idősek Klubja
 • 8698 Somogyvár, Kaposvári u. 2. - 12:30-15:30
  Ifjúsági és Idősek Klubja

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020