Hírek

Somogy csapatai készen állnak az országos versenyekre

(2011-05-11)


Lezajlottak a megyei versenyek is a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű vetélkedőiben. A csecsemőgondozási viadalon 9, az elsősegélynyújtó versenyen 18 csapat küzdött a továbbjutást érő győzelemért.


A PTE-ETK Kaposvári Képzési Központjának vendéglátásával megrendezett megyei csecsemőgondozási versenye 7 általános iskola és 2 középiskola csapat mérte össze tudását. Az egy elméleti és 3 gyakorlati feladatból álló viadalból végül a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola (Kiss Fanni, Molnár Anna és Kandikó Lídia, felkészítő: Sudár Viktória) és a szintén kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium (Baksa Manuéla, Orosz Zsuzsa, Kovács Beatrix, felkészítő: Fésüsné Kiss Ágnes és Mázsárné Hiller Erika) csapat került ki győztesen, és jutott tovább a 2011. június 3-5. között rendezendő budapesti országos versenyre.


Az elsősegélynyújtó megyei versenynek a Kaposvári Városi Sportcsarnok és Létesítményei biztosította a helyszínt. Itt három kategóriában összesen 18 csapat próbált szerencsét, végül az általános iskoláknál itt a Katolikus Általános Iskola tudott diadalmaskodni (Godó Viktória, Bencs Fruzsina, Hahóti Virág, Kiss Fanni, Szován Sára, felkészítő: Sudár Viktória és Kisiván Csaba). A középiskolások közül a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola csapata volt a legeredményesebb (Csörsz Máté, Weisz Gergő, Keszericze András, Gerse Réka, Horváth Kitti, felkészítő: Farkas Noémi), míg a felnőtt csapatok közül az iharosberényi Életmentő Géz&gúzok (Ledniczky Miklósné, Zámbó Dóra, Herbai Gréta, Horváth Zoltánné, Ledniczky Mónika) ötöse érdemelte ki, hogy utazhat a 40. Országos Elsősegélynyújtó Versenyre, aminek az elmúlt esztendők után ismét a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum adhat otthont.

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

máj.

29

szerda

 • 7514 Tarany, Zrínyi Miklós u. 8. - 14:00-16:00
  Művelődési Ház
 • 7585 Háromfa, Kossuth L. u. 53. - 10:30-12:00
  Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Május 30. (csütörtök)

 • 7515 Somogyudvarhely, Kossuth L. u. 19. - 12:00-14:00
  Általános Iskola
 • 7588 Vízvár, Szent István u. 8. - 15:30-17:00
  Polgármesteri Hivatal

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020