Hírek

Civilek Éjszakája az Agórában

(2011-09-12)


A Somogy Megyei és Kaposvári Civil Szervezetek Szövetsége 2011. szeptember 10-én rendezte meg a Civilek Éjszakája nevű rendezvényét. Az eseménynek az újonnan megnyílt Agóra Kulturális Központ adott otthont.


Ezzel Kaposvár is csatlakozott immár az országos, sok-sok településen, egy időben zajló civil bemutatkozáshoz. A civil szervezeteknek ez egy remek lehetőség volt arra, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek és egymásnak. Jelen voltak hagyományőrző és nyugdíjas egyesületek, ifjúsági szervezetek és természetesen a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete is képviseltette magát - jó lehetőség volt ez a Somogy Megyei Önkéntes Centrum tevékenységének ismertetésére is. Minden résztvevő csoport előadta azt, amit ők és tagjaik, aktivistáik, önkénteseik tesznek cél szerinti tevékenységként a közjóért, a nagy- és kisközösségekért. A megyei szervezet és Önkéntes Centrum információt nyújtott a napi tevékeníységről, lehetőség volt az önkéntes-regisztrációra, és nem feledtük azt sem, hogy a Civilek Éjszakája pontosan az elsősegélynyújtás világnapjára esett ebben az esztendőben. Ki lehetett próbálni az életmentés technikáit, és mindenki biztonságban érezhette magát a számos, elsősegélynyújtásban jártas önkéntes jelenlétében.

A szervezők a következő civil-napot a tervek szerint már a szabad ég alatt, a város egy forgalmas pontján rendezik majd.

 

Kapcsolódó képek:

Átjárható légutak...Átjárható légutak... Az életmentés technikájaAz életmentés technikája Hasznos, ha jóban vagyunk veleHasznos, ha jóban vagyunk vele Nem csak a színházteremben szólt a dalNem csak a színházteremben szólt a dal ÖC-Vöröskereszt csapatÖC-Vöröskereszt csapat Vöröskeresztes kórus Vöröskeresztes kórus

A kategória további hírei

Felhívás (2011-09-19)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

26

péntek

  • 7541 Kutas, Petőfi u. 83. - 13:30-16:00
    Művelődési Ház
  • 7544 Szabás, Fő utca 137. - 10:00-12:00
    Művelődési Ház
  • 7584 Babócsa, Szabadság tér 18. - 13:30-16:30
    Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Április 29. (hétfő)

  • 8700 Marcali, Orgona u. 2. - 11:00-16:00
    Civil Szervezetek Háza

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020