Hírek

Fogyatékkal élők nappali intézményét nyit Tabon a Vöröskereszt

(2011-05-25)

 

Harmadik szociális intézményének működtetését kezdi meg a közeljövőben a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete. A nagyatádi Családok Átmeneti Otthona és a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalanok Gondozási Központja után Tabon hamarosan egy fogyatékkal élők nappali intézménye nyílhat. Az épületet 2011. május 24-én adták át.


A ház megvásárlása és teljes felújítása több mint 30 millió forintos beruházást jelentett a megyei szervezetnek, ennek egy részét uniós forrásokból tudták finanszírozni. A teljesen akadálymentes létesítmény avató-ünnepségén köszöntőt mondott Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Dr. Vörös Gyula, a Somogy Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának vezetője, valamint Ratalics Árpád, Tab város alpolgármestere. Dr. Sótonyi Tiborné a leendő intézményről, tervekről szólt ismertetőjében, ezután pedig három felekezet lelkésze, illetve plébánosa is áldását adta a létesülő intézményre. Az ünnepség végén a dombóvári Reménysugár Zenekar, egy hasonló intézmény együttese zenélt, végül a meghívott vendégek vágták át a jelképes szalagot. A tervek szerint a hatósági engedélyek beszerzése után néhány hónapon belül megkezdheti működését a 24 fő ellátására alkalmas nappali intézmény, ami eddig hiányzott a Koppány-völgyi kistérség szociális ellátásainak palettájáról. Az épület átadásával egyébként új otthonra lelt a megyei szervezet tabi irodája is. A további bővítésre is történtek már lépések, újabb épületrész megvásárlásával a fogyatékkal élők foglalkoztatását is szeretné biztosítani a Vöröskereszt.

 

Kapcsolódó képek:

Dr. Sótonyi TibornéDr. Sótonyi Tiborné Dr. Vörös GyulaDr. Vörös Gyula Elnöki asztalElnöki asztal ElölElöl Evangélikus, református és katolikus áldásEvangélikus, református és katolikus áldás Hátul, udvar felőlHátul, udvar felől Ratalics ÁrpádRatalics Árpád Reménysugár ZenekarReménysugár Zenekar Selymes ErikSelymes Erik SzalagvágásSzalagvágás

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

26

péntek

  • 7541 Kutas, Petőfi u. 83. - 13:30-16:00
    Művelődési Ház
  • 7544 Szabás, Fő utca 137. - 10:00-12:00
    Művelődési Ház
  • 7584 Babócsa, Szabadság tér 18. - 13:30-16:30
    Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Április 29. (hétfő)

  • 8700 Marcali, Orgona u. 2. - 11:00-16:00
    Civil Szervezetek Háza

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020