Hírek

Hazai sikerek is születtek az Országos Elsősegélynyújtó Verseny somogyi döntőjén

(2017-09-10)

Szombaton több mint 300 fiatal mérte össze a tudását a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjén, Kaposváron. A gyermek kategóriában Somogy megye csapata, az ifjúságiban Vas megye, míg a felnőttek között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat bizonyult a legjobbnak.

2017. szeptember 9-én Kaposváron gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt, a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra a lakosság közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az elsősegélynyújtás világnapján 300 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 17 felnőtt, 2 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Kaposvár belvárosában. A versenyzőknek élethű baleseti szituációkban kell helytállniuk, volt méhcsípés, késelés, tömeg -és motoros baleset is. Néhány szituációnál még a járókelőket is meglepetésként érték a látottak, és többen próbáltak segíteni az ellátásban.

A gyermek kategória győztese a Somogy megyei Segíts! csapat lett (a Csurgói Eötvös József Általános Iskola együttese), a második helyen a Hajdú-Bihar megyei Szamócák, a harmadik helyen pedig a Heves megyei Tarnamérai Életmentők végeztek.

Az ifjúsági kategória első helyét a Vas megyei ELTE Bolyai Gimnázium szerezte meg, a második a Somogy megyei Nagyboldogasszony Iskolaközpont lett, a 3. helyen pedig a ONELIFE csapata végzett Csongrádból.

A felnőtt kategória győztese a Segítő Kezek csapata lett Szabolcsból, a második helyet a Vörös Cetek szerezték meg Baranyából, a dobogó harmadik helyére pedig a Pest megyei Templomdomb Devils tagjai állhattak fel.

A verseny főtámogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány. Kaposvár Megyei Jogú Város minden segítséget megadott a verseny sikeres lebonyolítása érdekében. A dobogóra került csapatok részére ajándékokat ajánlott fel az EMOS HU Kft, a Tourinform Kaposvár, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft., az OTP Bank Nyrt. Kaposvári Fiókja, a Yamuna Kft., a Mega-Papír 2004 Kft., a Nagyhegyesi Cukrászat Kft. és a Medicina Könyvkiadó. Az OTP Bank Kaposvári fiókjának munkatársai önkéntesként is szolgálatot teljesítenek egy versenyállomáson. Pénzadománnyal támogatta a rendezvényt a Speeding Kft. és a SEFAG Zrt. A versenyzők kedvezményes közlekedését a Kaposvári Közlekedési Zrt. biztosította. A résztvevők folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország és a kaposvári Színarany Ívek Kft. gondoskodott, étkezésüket a Kométa Zrt., a Maspex Olympos Kft. és a Nógrádi Pékség támogatta. A verseny megszervezésében és a versenyállomások működtetésében nyújtott segítséget az Országos Mentőszolgálat, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kaposvári Rendőrkapitányság, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Kaposvári Kirendeltsége, a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület, a KÖTÉL Egyesület, az SMKH Népegészségügyi Főosztálya, a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrede és az Erzsébet Sörház.

Az első nap képei itt.

A verseny képei itt.

Az eredményhirdetés képei itt.

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

19

péntek

  • 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. - 08:30-11:30
    Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Ezt követő időpont:
Április 22. (hétfő)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020