Hírek

Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából

(2020-06-03)

A Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom Világnapja alkalmából minden évben kitüntetéseket ad át a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek és dolgozóinak. Ebben az évben rendhagyóan tudjuk köszönteni őket. Somogy megyében a következő önkéntesek és munkatársak részesültek elismerésben:


Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Arany fokozatát kapta:

Hella Józsefné (Hencse)

35 éve tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Alapszervezeti titkárként évtizedek óta lelkesen és önzetlenül vezeti és irányítja Hencsén a helyi vöröskereszt szervezet munkáját. A szociális  teendők  mellett  a véradások szervezéséből is aktívan kiveszi részét. A településen   szeretik, tisztelik. Segítségére, munkájára minden esetben lehet számítani.

Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst fokozatát kapta:

Molnár Zoltánné (Somodor)

Több mint 20 éve tagja a Vörskeresztnek, jelenleg a Somodori Vöröskereszt Alapszervezet titkára. Kiemelkedő szervező munkájának köszönhetően 50 vöröskereszt tagja van a helyi szervezetnek. A szervezés mellett a szociális munkát is nagyon lelkesen végzi. Adományokat gyűjt segélyeket oszt, segíti és támogatja a településen élő idős embereket, segítségre szoruló családokat.

Nyári Józsefné (Magyaratád)

25 éve tagja a Magyar Vöröskeresztnek. A Magyaratádi Vöröskereszt Alapszervezet titkáraként évek óta irányítja, szervezi a vöröskeresztes munkát a településén. A szociális tevékenységben, véradások szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vesz. Sokat tesz a településén élő rászorulók, idős emberek megsegítéséért.

Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Bronz fokozatát kapta:

Dergez György (Berzence)

A Csurgói Területi Szervezet tiszteletbeli elnöke, a 2003. évi megalakulás óta. Küldöttként is részt vesz a vöröskereszt munkájában. Figyelemmel kíséri, segíti feladatainkat, bármilyen tevékenységről is van szó.  Munkahelyén alapszervezetet hozott létre, amely stabil taglétszámmal rendelkezik. Rendszeresen részt vesz Csurgó terület évente megrendezendő elsősegélynyújtó versenyén zsűrielnökként.

Kaponya Tamásné (Somogyszil)

Korábban aktív tagként, önkéntesként tevékenykedett, 3 éve ő a helyi alapszervezet titkára. Kiemelkedő munkát végez a tagtoborzás és a véradások szervezése területén. A tagok és a véradók száma is emelkedett az utóbbi időben munkájának köszönhetően.

Balázs Róbertné (Tab)

Nagyon jó szociális érzékenységgel rendelkezik. Nem ismeri a lehetetlent, nagyon hamar felismeri a környezetében levő problémákat, és gyorsan, önzetlenül segítséget nyújt bármikor. Adományaival is régóta segíti a Vöröskereszt munkáját.

Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet vehet át:

Keszericze István (Berzence)

A berzencei alapszervezet megalakulása óta aktív résztvevője a vöröskereszt aktuális feladatainak megvalósításának. Mint a Művelődési Ház vezetője, szervezéssel, adott rendezvény helyének biztosításával tudja segíteni munkánkat. Ennek köszönhető, hogy a véradó napok helyszíne kulturált, igényes.

Életmentő Érdemérmet vehet át:

Kovács Lajos Máté (Balatonszabadi)

Lajoska februárban múlt 7 éves. Talpraesett viselkedésének köszönhetően 2019 nyarán mentette meg édesanyja életét, amikor az asszony eszméletét veszítette, és a kisfiú a mentők és a szomszédok értesítésével megelőzte a tragédiát.

Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevélben részesül:

Hujber Tamás (Kaposvár)

1994-től dolgozik a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezeténél. Megyei véradószervező koordinátorként  irányítja Somogy megyében a véradás szervezésével kapcsolatos tevékenységet.  A véradókkal,  önkéntesekkel, partnerszervezetekkel, önkormányzatokkal, intézményekkel és üzemekkel jó munkakapcsolatot épített ki és ápol.

 

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

22

hétfő

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. u. 48. - 14:00-16:30
    Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Ezt követő időpont:
Április 23. (kedd)

  • 7500 Nagyatád, Dózsa György u. 13. - 09:30-15:00
    KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium
  • 8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u 201/D. - 12:00-14:30
    Suprajit Hungary Kft.

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020