Rólunk írták

Balatonra költöznek a vöröskeresztesek

(2010-06-07)

Balatonra költöznek a vöröskeresztesek

Sonline 2010. június 7. Varga Andrea

Kevesebb kedvvel adakoznak a cégek, amióta áfát kell fizetni az adományok után is.

Ez a tendencia a Vöröskeresztnél is látszik – tudtuk meg Sótonyi Tibornétól, a Vöröskereszt somogyi szervezetének igazgatójától. Ám – miközben a gazdasági válság ugyancsak sok mindenre rányomta bélyegét –, az embereket jó ügy érdekében lehet mozgósítani. Például egy-egy konkrét céllal meghirdetett gyűjtés mindig befogadó fülekre talál.

Sótonyi Tiborné elmondta azt is: használt ruhát visznek rendszeresen hozzájuk, élelmiszert és játékot leginkább karácsony táján. Somogy megyében több mint 1800 önkéntesük dolgozik, akik segítik a véradás szervezést, és a szociális munkában vesznek részt. Vannak fiatal önkéntesek is, akik előszeretettel vállalják, hogy rendezvényeken elsősegélynyújtási bemutatót tartanak, vagy versenyek lebonyolításában segédkeznek.

A fiatal segítők foglalkoztatásánál ügyelni kell a szigorú szabályozásra, például hány órát lehet iskolaidőszakban vagy éppen hétvégén foglalkoztatni őket.Sótonyi Tiborné hozzátette: évek óta hagyomány, s idén sem lesz másként, hogy a nyári szezonban a különböző régiók fiatal önkéntesei a Balaton partjára „költöznek”, elsősegélynyújtó szolgálatot látnak el. A szezon kezdetétől a végéig találkozhatunk velük a strandokon.

A kategória további hírei

Teljes hírarchívum

Következő véradás

máj.

24

kedd

  • 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1. - 08:00-15:00
    Kórház-Vérellátó

Ezt követő időpont:
Május 25. (szerda)

  • 7400 Kaposvár, Kossuth L. tér 1. - 13:00-16:00
    Kapos Hotel (Lions Club)
  • 7562 Segesd, Teleki u. 2. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020