Önkéntes Centrum

Somogyban a Vöröskereszt működteti az Önkéntes Centrumot

(2011-03-17)

 

2011. március 16-án hivatalosan is bemutatkozott a tevékenységét 2011. február 1-én megkezdő Somogy Megyei Önkéntes Centrum. A TÁMOP 5.5.2-es program keretében a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete csaknem 27 millió forintos támogatást nyert arra, hogy népszerűsítse és koordinálja az önkéntes-tevékenységet a megyében. Jelenleg a megye lakosságának mindössze 4 százaléka végez bármilyen önkéntes tevékenységet, és a működő civil szervezeteknek is mindössze a fele él az önkéntes-munka nyújtotta lehetőségekkel. A megyei szervezet által működtetett Önkéntes Centrum feladata az lesz, hogy ezeket az arányszámokat segítsen növelni Somogyban, másrészt összehozza az önkéntesek és a fogadó szervezetek keresletét és kínálatát. Cél további a vállalti önkéntes programok népszerűsítése is.

A program nyitórendezvényének a kaposvári Megyeháza Címerterme adott otthont. A megyei közgyűlés alelnöke, Witzmann Mihály köszöntötte a résztvevőket, majd a folytatásban a meghívottak megismerkedhettek - Dr. Vörös Gyula népjóléti igazgató tolmácsolásában - Kaposvár Megyei Jogú Város civilekkel és önkéntességgel kapcsolatos koncepciójával, valamint az újonnan életre hívott megyei Ifjúsági-Civil Tanácsra váró feladatokkal, amelyeket Dr. Totth László elnök ismertetett. A szakmai program az Önkéntes Központ Alapítvány előadásával folytatódott: Tornóczi Zsófia projektmenedzser az országos ÖC-hálózatról, valamint az ÖKA koordinátori szerepéről beszélt. A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének önkéntesekkel folytatott tevékenységét Dr. Sótonyi Tiborné megyei igazgató mutatta be, magát a megalakult Önkéntes Centrumot pedig Gyarmati László kommunikációs vezető ismertette meg a jelenlévőkkel. A rendezvény egyik legfelemelőbb pillanata - a Toldi lakótelepi Gimnázium művészeinek előadása mellett - mindenképp az a három előadás volt, amelyet régebbi és újabb önkéntesek tartottak: Hunka Balázs, a MIVK Somogy megyei elnöke, Nagyné Korenika Magdolna bázisiskolai tanárelnök és Gáborné Szűcs Gabriella három különböző szeletét mutatták be az önkéntesek életének. Aki hallotta őket, az minden bizonnyal újabb motivációt kapott, hogy rálépjen arra az útra, az önkéntesség útjára, amely a jövőben egy élhetőbb, jobb világ felé vezetheti az embereket.

Kapcsolódó képek:

A Megyeháza CímertermébenA Megyeháza Címertermében Dr. Vörös Gyula előadása közben Dr. Vörös Gyula előadása közben Megtelt a Címerterem...Megtelt a Címerterem... Tornóczi Zsófia az ÖKA-tólTornóczi Zsófia az ÖKA-tól Witzmann Mihály közgyűlési alelnök köszöntője Witzmann Mihály közgyűlési alelnök köszöntője

A kategória további hírei

Pro Voluntarius Díj (2013-09-25)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

23

kedd

  • 7500 Nagyatád, Dózsa György u. 13. - 09:30-15:00
    KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium
  • 8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u 201/D. - 12:00-14:30
    Suprajit Hungary Kft.

Ezt követő időpont:
Április 24. (szerda)

  • 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. - 10:00-17:30
    Művelődési Ház
  • 8719 Böhönye, Fő u. 47. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020