Önkéntes Centrum

Önkéntes Roadshow Nagybajomban

(2011-10-27)

 

Az önkéntes Roadshow Somogy megyei állomása Nagybajomban volt, 2011. szeptember 24-én.

A Roadshow az "Aludj máskor!" I. Somogy Megyei 24 órás vetélkedőhöz kapcsolódott. Az „Aludj máskor" vetélkedőre a megye középiskoláiból érkeztek csapatok, akik 24 órán keresztül nonstop különböző feladatok megoldásával bizonyították kitartásukat, kreativitásukat és elszántságukat. A program az Önkéntesség Európai Éve 2011 jegyében valósult meg, ezért kérték a szervezők a Roadshow-val történő összekapcsolást.

Az Önkéntes Központ Alapítvány és a Somogy Megyei Önkéntes Centrum sátra reggel 10 órától este 7 óráig várta az érdeklődőket Nagybajomban, a Sportcsarnok előtti téren. A vetélkedőben résztvevő csapatok számára is adtunk feladatokat (pl. babavarrás, toto kitöltés), melyet értékeltünk, így beleszámított az összesített pontszámokba.

A roadshow célja az volt, hogy a látogatók helyben végezhető kreatív önkéntes tevékenységek révén játékos formában ismerkedjenek meg az önkéntességgel.

A rendezvényen megtekinthették az érdeklődők az Önkéntes Naptár képeiből készült kiállítást, kipróbálhatták a gyógynövénnyel töltött illatpárna-varrást, babakészítést, és saját kézzel nyomhattak jelvényt is, továbbá rajzolhattak képeslapot az önkéntességről, amit elküldhettek barátaiknak, próbára tehették tudásukat az önkéntesség-totón, üzenhettek zsebes paravánon, illetve videó felvételen keresztül ismerőseiknek és az interneten böngészőknek.

A kisebb gyerekekre is gondoltunk, ezért számukra mini játszóházat alakítottunk ki, ahol többek között mesekönyveket lapozgathattak és olvashattak, puzzle rakást gyakorolhattak az apróbbak.

A program népszerűsítésére felkértük Csapó Virág színművésznőt, aki kora délutánig együtt tevékenykedett az önkéntesekkel illetve a vetélkedő résztvevői számára elmesélte az ő személyes kapcsolatát az önkéntességgel, valamint bíztatta a fiatalokat arra, hogy vállaljanak a saját lakókörnyezetükben, iskolájukban önkéntes munkát.

A Roadshow megvalósításában aktívan közreműködtek önkéntesek, akik egyrészt a helyi ifjúsági kör tagjai, másrészt pedig a vöröskereszt önkéntesei voltak.

A program során rengeteg baba és illatpárna készült, melyet a helyi óvoda és iskola gyermekei kapnak meg.

Sajnos a széleskörű előzetes propaganda ellenére Nagybajom lakossága nem volt elég nyitott a rendezvényre. Az érdeklődőkkel történt beszélgetések során kiderült, hogy valószínű a szüreti időszak miatt volt alacsony a látogatók száma.

A Somogy Megyei Önkéntes Centrum csapata reméli, hogy a résztvevők közelebb kerültek az önkéntességhez és egyszer-kétszer, esetleg folyamatosan szerepet vállalnak különböző önkéntes programok megvalósításában.

 

Kapcsolódó képek:

A nap terméseA nap termése Csapó Virág is beszálltCsapó Virág is beszállt JátszósarokJátszósarok Munkában a fiatalokMunkában a fiatalok Nem csak nekünk segít, hanem a rendezőknek isNem csak nekünk segít, hanem a rendezőknek is Népszerű volt a babakészítésNépszerű volt a babakészítés Saját gyártású jelvényekSaját gyártású jelvények

A kategória további hírei

Pro Voluntarius Díj (2013-09-25)
 
Teljes hírarchívum

Következő véradás

ápr.

24

szerda

  • 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. - 10:00-17:30
    Művelődési Ház
  • 8719 Böhönye, Fő u. 47. - 13:00-16:00
    Művelődési Ház

Ezt követő időpont:
Április 25. (csütörtök)

  • 8624 Balatonszárszó, Szóládi u. 20. - 13:30-16:30
    Művelődési Ház

Adj vért, és ments meg 3 életet! »

Széchenyi 2020